22. Edukativna muzejska akcija-požurnica

 

 

POŽURNICA

 

Hrvatsko muzejsko društvo

Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju

poziva Vas na sudjelovanje u

22. edukativno-muzejskoj akciji

povodom Međunarodnog dana muzeja

pod nazivom

TAJNE

od 25. travnja do 18. svibnja 2017.

Poštovane kolegice i kolege,

podsjećamo Vas na rok prijave za ovogodišnju 22. edukativno – muzejsku akciju Tajne koji istječe 10. ožujka 2017., u petak. Radujemo se Vašim prijavama i vjerujemo da ćemo i ove godine bogatim programima naših ustanova privući velik broj posjetitelja i sudionika. Svoje prijave šaljite na dati mail: tajne22.ema2017@gmail.com. Sve potrebne obrasce za prijavu pronaći ćete na web stranici Hrvatskog muzejskog društva: http://hrmud.hr/poziv-na-sudjelovanje-u-22-edukativnoj-muzejskoj-akciji-tajne/ .

Podsjetimo se na temu…

Pozivamo vas na sudjelovanje u našoj zajedničkoj 22. edukativno-muzejskoj akciji povodom Međunarodnog dana muzeja pod nazivom Tajne u vremenu od 25. travnja do 18. svibnja 2017. godine.

Zašto Tajne?  Što je to tajna?  Tajna je skrivena činjenica poznata užem krugu osoba za koju postoji opravdan opći ili individualni interes da se znanje o njoj ne proširi. Tajna može biti  na različitim razinama: državna, vojna, službena, poslovna ili osobna. Sama riječ tajna uvijek povlači osobitu pažnju jer činjenica da je nešto bilo ili jest tajna je dovoljno provokativna i inspirativna. Mijenjaju se vremena, ljudi, društva i običaji no tajne ostaju vječno nadahnuće. Muzej sam po sebi jest čuvar tajni – muzejskih predmeta koji progovaraju o tajnama ljudi, zanimanja, događaja, zanata, umjetnosti, običaja, tabua, zgrada, društva, prirode, pojava (fenomena)… Nadahnuće izvire iz teme u svakom kutku. Na nama je da odaberemo ono najzanimljivije, najpoučnije, sa snažnom porukom kako bismo doprli laka koraka do naše publike.

I ove godine našu akciju će pratiti programska knjižica no u drugačijem ruhu, uz knjižicu pripremamo i posebnu akreditaciju (svojevrsnu pokaznu ulaznicu) za sve one koji će koristiti naše programe tijekom 22. EMA-e.

Završnu svečanost povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja organizirati će u svom prostoru Hrvatski školski muzej – domaćin ovogodišnje edukativno-muzejske akcije.

Iznjedrimo naše tajne u njihovom najboljem ruhu!