Noć muzeja 2017 – poziv na sudjelovanje

print-sova-bijela-podloga-copy

Hrvatsko muzejsko društvo

poziva sve muzeje i druge baštinske ustanove na sudjelovanje u

NOĆI MUZEJA 2017

u petak, 27. siječnja 2017. godine

od 18:00 do 01:00 sati

  • TEMA NOĆI MUZEJA 2017

Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo Glazba kao tema Noći muzeja 2017 postavljena je s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije. Predlažemo predstavljanje skladatelja, dirigenata, pedagoga, izvođača i sakupljača glazbene baštine, glazbenih kritičara, instrumenata, uređaja za reprodukciju zvuka, glazbenih zapisa te drugih predmeta vezanih za temu glazbe. Vjerujemo da neovisno o vrsti i specijalnosti muzejskih zbirki možemo pronaći poveznicu između naših fundusa i glazbe, ili kao što kaže izreka: Tko želi pjevati, uvijek će pronaći pjesmu. (www.orpheus.co.cz)

  • PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE

Sudjelovanje u manifestaciji Noć muzeja 2017, prijavljuje se od ponedjeljka, 28. studenog do ponedjeljka 12. prosinca 2016. godine.

  • 1. Potrebno je na adresu nocmuzeja@hrmud.hr poslati program događanja u Noći muzeja (word dokument) te podatake o sudioniku – naziv i adresa muzeja/ustanove/društva; radno vrijeme u Noći muzeja, ime, kontakt broj i e-mail kontakt osobe zadužene za Noć muzeja u ustanovi. U programu događanja navode se samo nazivi pojedinih vrsta programa bez njihova opisa. (U prilogu se nalazi ogledni primjeri prijave.)
  • 2. Kao i proteklih godina prošireni program sa njegovim opisom upisivati će se on line na mrežnim stranama Noći muzeja. O datumu početka on line upisa programa svi sudionici, koji su do 12. prosinca 2016. prijavili program, biti će obaviješteni na mail adresu kontakata kojeg su naveli u prijavi.

 

  • POZIV I UPUTE
  1. Poziv i upute za prijavu sudjelovanja u Noći muzeja 2017 preuzmite na poveznici poziv-i-upute-noc-muzeja-2017
  2.  Ogledni primjer pisanja prijave sudjelovanja u Noći muzeja 2017 preuzmite na poveznici primjer-pisanja-programa-noc-muzeja-2017