Održana 14. Noć muzeja

Logo - minijatura

ODRŽANA 14. NOĆ MUZEJA

01. VELJAČE 2019.

od 18 do 01 h

Hrvatsko muzejsko društvo organiziralo je 14. Noć muzeja u petak, 01. veljače 2019. u kojoj su uz muzeje te galerije sudjelovale i druge baštinske institucije, arhivi, knjižnice, centri za kulturu, obrazovne institucije, udruge te obrazovne institucije. Ove godine programi su realizirani na više  od 230 lokacija u 110 gradova i općina. Broj posjetitelja u Noći muzeja obrađen je  na temelju  60% pristiglih izvješća sudionka,  zaključno sa subotom  02. veljače u 02 sati i iznosi oko 189.711 posjetitelja. 

Svečano otvorenje Noći muzeja održano je u Muzeju suvremene umjetnosti u petak, 01. veljače u 17:30 sati te su mu nazočili brojni visoki uzvanici, predstavnici Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, predstavnici medija te priajtelji manifestacije i brojna publika. Ovogodišnju Noć muzeja službeno je otvorio poseban izaslanik Predsjednika vlade Republike Hrvatske, državni tajnik g. Ivica Poljičak.

Hrvatsko muzejsko društvo zahvaljuje publici na odazivu, a svim muzejskim djelatnicima i drugim sudionicima na doprinosu u uspješnoj realizaciji Noći muzeja 2019. Zahvaljujemo pokroviteljima, partnerima, sponzorima i medijima te drugim brojnim suradnicima.

Ujedno podsjećamo sve sudionike ovogodišnje Noći muzeja, koji to još nisu učinili da hitno jave konačni broj posjetitelja u Noći muzeja kako bismo imali što potpunije podatke o uspješnosti naše manifestacije.

Privremeno  izvješće Noći muzeja 2019 preuzmite ovdje.

Vaš tim Noći muzeja