Svečano otvorenje Noći muzeja

SVEČANO OTVORENJE NOĆI MUZEJA

01. VELJAČE U 17:30 SATI

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

  Hrvatsko muzejsko društvo i Muzej suvremene umjetnosti, imaju čast pozvati Vas na svečanost otvorenje četrnaeste po redu Noći muzeja, koja će se održati u petak, 01. veljače u 17.30 sati u  Muzeju suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17,  Zagreb.  

Noć muzeja  održat će se u petak, 01. veljače 2019. godine  od 18.00  sati do jedan sat iza ponoći u više od 220 muzeja, galerija, ustanova, udruga i klubova u više od 130 hrvatskih gradova i općina.

Uspjeh Noći muzeja obilježen je kontinuiranim rastom publike iz godine u godinu.  Proteklih godina hrvatske je muzeje tijekom manifestacije Noći muzeja posjetilo više od dva milijuna posjetitelja, a samo prošle godine Noć muzeja 2018 zabilježila je preko 260.000 posjetitelja, koji su posjetili preko 200 muzeja i drugih ustanova.  Posebno je vrijedna  činjenica da su se u Noć muzeja uključile i druge kulturne ustanove, arhivi i knjižnice, obrazovne ustanove, knjižare i klubovi, kao i lokalne zajednice s programima na otvorenim gradskim prostorima.

Službenu pozivnicu preuzmite ovdje.

Programsku knjižicu Noći muzeja preuzmite ovdje.