Završno izvješće broja posjetitelja Noći muzeja 2017

ZAVRŠNO  IZVJEŠĆE BROJA POSJETITELJA

U završnom izvješću za Noć muzeja 2017. godine u 110 gradova i općina na 230 lokacija, muzejske programe  posjetilo je 238.710 posjetitelja.

Ovogodišnju Noć muzej obilježila je tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, generirala je brojne atraktivne programe koji su se odvijali u muzejima i drugim baštinskim ustanovama, klubovima i na otvorenim prostorima i potaknula je veliki  interes brojnih posjetitelja.

Organizatori iz Hrvatskog muzejskog društva ističu da ih raduje iz godine u godinu rast broja sudionika i  kvaliteta programa, a publika je unatoč ovom iznimno hladnom siječnju, podržala u impresivnom broju i ovogodišnju Noći muzeja. Grad s najviše posjetitelja i ove godine je Zagreb u kojem bilježimo više od 81 600 posjetitelja. Od većih hrvatskig gradova slijede Split s više od 39 200 posjetitelja, Rijeka s više od 16 600 posjetitelja, Dubrovnik s više od 14 100 posjetitelja, Zadar s 12 798 posjetitelja i Pula s 11 841 posjetiteljem. Odličnu posjećenost također bilježe Karlovac s više od 6560 posjetitelja, Varaždin s 5460 posjetitelja i Vukovar s više od 5200 posjetitelja.

Detaljne statističke podatke o posjećenosti pojedinih ustanova i hrvatskih gradova možete pogledati na linku:

http://nocmuzeja.hr/statistika/

Dio atmosfere Noći muzeja možete vidjeti posjetite li našu galeriju fotografija na linku:

http://nocmuzeja.hr/arhiva-2017/

Izvješće o konačnom broju posjetitelja preuzmite ovdje.

 

Hrvatsko muzejsko društvo zahvaljuje publici na odazivu, a svim muzejskim djelatnicima, pokroviteljima, partnerima, sponzorima i medijima te drugim brojnim suradnicima na doprinosu u uspješnoj realizaciji Noći muzeja 2017. godine.

 

Hrvatsko muzejsko društvo