Noć muzeja 2017 suradnja sa ZAMP-om

NM17solo crno

 

 

 

Poštovani sudionici manifestacije Noći muzeja,

U ime Hrvatskog muzejskog društva i tima manifestacije Noći muzeja srdačno Vam zahvaljujem na velikom odazivu i podršci ovog već tradicionalnog kulturnog događaja u Hrvatskoj, te zanimljivim i posebnim programima koje pripremate.

Ove godine uključuje se više od 200 muzeja, galerija i drugih baštinskih institucija, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

S obzirom da je ove godine tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, Hrvatsko muzejsko društvo pozvalo je na suradnju i partnerstvo u Noći muzeja Hrvatsko društvo skladatelja (HDS ZAMP) u smislu oslobađanja od naknada vezano za glazbene programe na dan 27. siječnja 2017. godine za sve institucije koje sudjeluju u ovom programu.

Stoga Vam šaljemo obavijest da smo po tom pitanju sklopili Ugovor o pokroviteljstvu s HDS ZAMP, a posebne pogodnosti za sve sudionike ove manifestacije Noći muzeja 2017. su:

  1. Bez plaćanja naknade za korištenje glazbe putem bilo kojeg uređaja za mehaničku reprodukciju uključujući i projekcije filmova, i za korištenje glazbe putem javne izvedbe u živo (koncerti, nastupi i sl.) na kojima su nastupili izvođači koji za svoj nastup nisu primili honorar.
  2. Naplata minimalnog iznosa naknade za korištenje glazbe putem javne izvedbe u živo na kojima su nastupili izvođači koji su za svoj nastup primili honorar. Izvedbu je potrebno prijaviti putem obrasca u prilogu.

 

Želimo puno uspjeha u provedbi Vaših programa u Noći muzeja 2017!

 

S poštovanjem

Predsjednica Hrvatskog muzejskog društva:

mr.sc. Vlasta Krklec, muzejska savjetnica

 

ZAMP obrazac za prijavu priredbe preuzmite ovdje

ZAMP popis izvedenih djela preuzmite ovdje