Održan 10. skup muzejskih pedagoga Hrvatske “Granice i vizije”

Prošlog tjedna u Makarskoj održan je jubilarni 10. skup muzejskih pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Granice i vizije”. Domaćin ovogodišnjeg Skupa bila je Gradska galerija Antun Gojak.

Skup je započeo neformalnim druženjem u Gradskoj galeriji u utorak 06. studenog u večernjim satima kada su se okupljenima obratlli predsjednica Hrvatskog muzejskog društva Vlasta Krklec i domaćin, ravnatelj Galerije Josip Karamatić. Priliku su uveličali članovi folklorne skupine Tempet koji su izveli tradicionalni ples istog imena.

Skup je svečano otvoren u srijedu 07. studenog u konferencijskoj dvorani Hotela Park gdje su se narednih dana i održavala predavanja. Okupljene je pozdravio posebni izaslanik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek g. Hrvoje Manenica, pod čijim pokroviteljstvom se Skup i odvijao. Plenarnim predavanjem je Skup otvorila gđa Andreja Rihter, predsjednica Foruma slavenskih kultura.

Ukupno je na Skupu sudjelovalo 70tak kolega iz Hrvatske, Slovenije te Srbije iz ukupno 35 muzeja i galerija te s tri sveučilišta. Program se sastojao od 44 usmenih izlaganja, sedam posterskih priopčenja, okruglog stola s temom “Granice i vizije” te izložbe koja je prezentirala dvadesetogodišnji rad Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a.

Skup je zatvorila predsjednica Društva Vlasta Krklec, a druženje se nastavilo na Svečanoj večeri u Hotelu Biokovo 09. studenog na kojoj su ujedno dodijeljena i posebna priznanja zaslužnim članovima Sekcije. Subota 10. studenog bila je rezervirana za stručni izlet u Zaostrog i Gradac.

Zahvaljujemo se svim sudionicima Skupa, izlagačima, članovima organizacijskog tima te prije svega domaćinima Josipu Karamatiću i Toniju Biliću.DOGAĐAJ U NAJAVI:
11. skup muzejskih pedagoga Hrvatske
23.09.2020
Šibenik