Održana konferencija za medije povodom 23. EME

U ponedjeljak, 16. travnja 2018. godine održana je konferencija za medije i predstavljanje 23. Edukativno-muzejske akcije LAĐA. Predstavljanje je održano u slikovitom zaseoku Brođani nedaleko Karlovca na žitnoj lađi „Zora“ koja plovi rijekom Kupom.

Na predstavljanju su govorile Vlasta Krklec u ime Hrvatskog muzejskog društva, ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac Hrvojka Božić i voditeljica 23. EMA-e Matea Galetić.

Okupljenim medijima, kolegama muzealcima i suradnicima na projektu predstavljena je ovogodišnja temu, programska knjižica i plakat Akcije.

Po završetku promocije prisutni su zaplovili na žitnoj lađi „Zora“ i odmorili se uživajući u krajoliku rijeke Kupe, a posjetili su i  Izletište Gliboki Brod u selu Brežani.

Zahvaljujemo Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradu Zagrebu – Gradskom uredu za kulturu i Gradu Karlovcu na financijskoj potpori projekta. Javnoj ustanovi Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac i tvrtki Aurora Colapis j.d.o.o. na nagradnim donacijama te svim muzejima i ustanovama koji su svojim sudjelovanjem podržali ovogodišnju Akciju.

Svim kolegama muzelacima i sudionicima 23. EMA-e želimo uspješan početak Akcije te pregršt lijepih programa kojima ćemo u narednih mjesec dana „zaploviti“ kroz baštinu!

*fotografije: Denis Stošić i Kaportal.hr