Održana završna svečanost 23. Edukativne muzejske akcije

Završna svečanost 23. EMA-e i Međunarodni dan muzeja 2018.

18. 5. 2018.

U petak, 18. svibnja 2018. proslavili smo Međunarodni dan muzeja i svečano zatvorili 23. EMA-u. Završnu svečanost organizirao je ovogodišnji domaćin Gradski muzej Karlovac u prostoru Starog grada Dubovca.

Okupljenu djecu, goste i muzealce pozdravile su Hrvojka Božić (ravnateljica GMK), Matea Galetić (voditeljica 23. EMA-e), Vlasta Krklec (predsjednica HMD-a) i Draženka Sila-Ljubenko (pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Karlovca).

U izložbenom prostoru na 1. katu otvorena je izložba 18 nam je godina već! o edukativnim programima Gradskog muzeja Karlovac u proteklih 18 godina otkako je službeno zaposlena prva muzejska pedagoginja. Izložba se sastoji od plakata o programima, radova nastalih na radionicama i drugih muzeografskih pomagala te ostaje otvorena do 30. lipnja.

Program se nastavio nastupom OŠ Dubovac s pjesmom Boje su u nama, OŠ Draganić izvedbom Bajka o ribaru i ribici, Umjetničke organizacije „Lepeza“ izvedbom Pokupski plesovi i završnim izvlačenjem nagradnih kupona 23. EMA-e.

Sretni dobitnici nagrada su:

Helena Andreis (Sesvete) – 1. nagrada

Lucia Grabrović (Pazin) – 2. nagrada

Pela Đurić (Zagreb) – 3. nagrada

Zahvaljujemo Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i Gradu Zagrebu na financijskoj potpori projekta, sponzorima na nagradama te svim ustanovama koje su svojim sudjelovanjem pridonijele nastavku Akcije.

Zahvalnicu za sudjelovanje u 23. EMA-i preuzmite ovdje.