Poziv na medijsko predstavljanje 22. Edukativne muzejske akcije “TAJNE”

HRVATSKO MUZEJSKO DRUŠTVO

Vas poziva na medijsko predstavljanje u

četvrtak, 20. travnja 2017. u 12 sati

u Hrvatski školski muzej, Trg maršala Tita 4,  Zagreb

22. EDUKATIVNE MUZEJSKE AKCIJE (EMA)

„TAJNE“

povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja
koja će se održati u

MJESECU MUZEJA
OD 25. TRAVNJA DO 18. SVIBNJA 2017.

U utorak 25. travnja započinje 22. edukativna muzejska akcija TAJNE u 55 muzejskih i srodnih institucija iz 32 hrvatska grada i naselja, a završava na Međunarodni dan muzeja, u četvrtak 18. svibnja, uz završnu svečanost u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu.

Edukativne muzejske akcije već 22 godinu zaredom uspješno organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, a ovogodišnja tema Tajne, koja povezuje sve sudionike, nadovezuje se na ICOM-ovu temu za Međunarodni dan muzeja 2017., Muzeji i sporne povijesti: govoreći neizrecivo u muzejima. Pozivamo Vas da otkrijete zajedno s nama tajne koje do sada nisu bile otkrivene, izreknete neizrecivo, progovorite o zabranjenim temama i date neki novi pogled na davnu i ne tako davnu prošlost.
Kao i uvijek Akciju prati posebna KNJIŽICA s akreditacijom za otkrivače naših Tajni s kojom je moguće besplatno posjetiti sve sudionike ovogodišnje Akcije, a koja uz korisne informacije o svim sudionicima i njihovim programima sadrži i kupon za sudjelovanje u nagradnoj igri.

Pozivamo sve posjetitelje (prvenstveno djecu, učenike, mlade i studente) da tijekom MJESECA MUZEJA od 25. travnja do 18. svibnja razgledaju što više muzeja i srodnih institucija – sudionika Akcije, te se uključe u zanimljive, posebno pripremljene edukativne programe, izložbe, radionice, igraonice, stručna predavanja, nagradne igre i mnoštvo drugih aktivnosti.

Otkrijmo Tajne zajedno!

Poziv na press konferenciju preuzmite ovdje.

Više o 22. Edukativnoj muzejskoj akciji preuzmite ovdje.

Popis sudionika 22. Edukativne muzejske akcije preuzmite ovdje.

Pravila nagradne igre preuzmite ovdje.

Knjižicu 22. Edukativne muzejske akcije preuzmite  ovdje.