Reagiranje na novi Nacrt Zakona o muzejima

Poštovane članice i članovi Hrvatskog muzejskog društva,

Dana 14. studenog održana je Izvanredna skupština Hrvatskog muzejskog društva s ciljem rasprave o nacrtu novog Prijedloga zakona o muzejima. Netom prije održavanja Skupštine Ministarstvo kulture RH objavilo je novi nacrt Prijedloga Zakona o muzejima na svojim mrežnim stranicama, a e-savjetovanje je  otvoreno od 14. studenog do 14. prosinca 2017. godine. (https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6353)

Kako se novi Nacrt u pojedinim člancima uvelike razlikuje od prijašnjeg prijedloga koji Vam je dan na uvid potrebno je ponovo proučiti novi nacrt Prijedloga Zakona o muzejima.

Mole se svi članovi da prouče novi nacrt Prijedloga zakona o muzejima te da dostave svoje konkretne i koncizne prijedloge i komentare na pojedine članke Zakona na e-mail adresu tajnica@hrmud.hr, najkasnije do ponedjeljka 20. studenog 2017. godine. Kod oblikovanja prijedloga i komentara obavezno treba navesti članak novog Nacrta Zakona o muzejima na koji se referirate.

Odlukom Izvanredne skupštine izabrani su članovi Radne skupine s ciljem prikupljanja i sistematiziranja prijedloga i/ili komentara na novi Prijedlog zakona o muzejima: Aleksandar Benažić (Muzej Prigorja), Antonija Dejanović (Muzej za umjetnost i obrt), Adriana Gri Štorga (Arheološki muzej Istre), Slađana Latinović (Arheološki muzej u Zagrebu), Milvana Arko Pijevac (Prirodoslovni muzej Rijeka), Željka Modrić Surina (Prirodoslovni muzej Rijeka) i Vlasta Krklec (predsjednica HMD-a). Svi vaši prijedlozi i komentari biti će sistematizirani u cjelinu te će vam takav dokument biti poslan na uvid 27. studenog 2017. godine uz mogućnost dodatnih korekcija koje na istu adresu trebate poslati do 4. prosinca 2017. godine.

Tek nakon ponovne korekture dokument će biti proslijeđen Ministarstvu kulture RH.

Mole se svi članovi da prouče novi nacrt Prijedloga zakona o muzejima i reagiraju.

Novi nacrt Zakona o muzejima preuzmite ovdje.

Vaš HMD