Veliko međunarodno priznanje koordinatorici Sekcije restauratora i preparatora HMD-a Mirti Pavić

Koordinatorica Sekcije restauratora i preparatora HMD-a, mr. art. Mirta Pavić dobila je status IIC Fellow!

  • International Institute for Conservation of Historic and Artistic Works (IIC) (https://www.iiconservation.org/) sa sjedištem u Londonu dodjeljuje status IIC Fellows iskusnim i uglednim stučnjacima aktivno angažiranim u području konzervacije i restauracije, a koji su dugogodišnji članovi IIC-a.  
  • Izbor u ovo tijelo se pokreće na prijedlog nekog od starijih Fellow-a, a mogu se predlagati kandidati koji najmanje deset godina djeluju struci i čiji su rad i postignuća prepoznati od strane struke i iskusnijih kolega.     Mirtu Pavić je za izbor u prestižno društvo predložila predsjednica IIC-a, gđa. Sarah Staniforth, a njenu je kandidaturu, kako je propisano  prema službenoj proceduri, podržalo četvoro starijih kolega koji nose titulu IIC Fellowa. Nakon toga je njezin status stavljen na izglasavanje svim IIC Fellows.
  • U travnju ove godine, Mirta je službeno proglašena IIC Fellow-om, što je osim iznimne časti i priznanja, te mogućnosti izbora u upravljačka tijela IIC-a, obavezuje na daljnju posvećenost struci.

Iznimno smo ponosni što je naša koordinatorica jedna od rijetkih koja je zaslužila takvo priznanje. Čestitamo!

 

Mirta Pavic MSU