13. susreti Sekcije konzervatora-restauratora Hrvatskog muzejskog društva

Stručni skup 13. susreti Sekcije konzervatora-restauratora Hrvatskog muzejskog društva održat će se nakon trogodišnje stanke u Gradskom muzeju Vinkovci u Vinkovcima od 21. – 22. rujna 2023.
Skup uključuje izložbu postera, predavanja, aktualnu četvrt namijenjenu diskusiji na temu aktualnosti u struci i stručni izlet.

Predavanja su podijeljena u dvije sesije od kojih se jedna bavi trenutnim stanjem u muzejima nakon potresa, a druga zanimljivim novim istraživanjima i zahvatima u području arheologije.
Izložba postera 13. susreta Sekcije objedinit će djelovanje konzervatora-restauratora u intervalu od dvije godine nakon razornih potresa koje su neki od nas u svom radu iskusili neposredno, a neki posredno.
Sekcija ovim skupom potiče osvješćivanje važnosti čuvanja baštine i prezentira rad u muzejskim laboratorijima širokoj publici na zanimljiv način popularizirajući tako struku uz edukativan doprinos.

Zahvaljujemo Gradskom uredu za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba za financijsku potporu i muzeju domaćinu Gradskom muzeju Vinkovci koji je strpljivo čekao ugostiti naš skup.

Veselimo se druženju u Vinkovcima.

Program 13. susreta Sekcije konzervatora-restauratora preuzmite ovdje.

Online pozivnicu za 13. susrete Sekcije konzervatora-restauratora preuzmite ovdje.