1. skup muzejskih dokumentarista Hrvatske, Rijeka, 23. – 25. listopada 2013. – preliminarni program

Obavještavamo vas da je objavljen preliminarni program 1.Skupa muzejskih dokumentarista Hrvatske, a ovim putem Vas još jedanput  pozivamo da se prijavite i sudjelujete, a sve informacije o skupu kao i preliminarni program je moguće dobiti na stranicama Sekcije za dokumentaciju HMD http://www.hrmud.hr/dokumentaristi. Sekcija za dokumentaciju Hrvatskog muzejskog društva po prvi puta organizira 1.Skup muzejskih dokumentarista Hrvatske s temom Dokumentacija danas. Zajednička aktivnost svih stručnih muzejskih djelatnika na području muzejske dokumentacije rezultirala je potrebom za organizacijom ovakvog Skupa, koji će se održati u Rijeci u Grand Hotelu Bonavia od 23.-25. listopada 2013.

U tri radna dana Skupa, predviđena su izlaganja predavača sa 29 predavanja, radionice na aktualne teme  unaprijeđivanja programa za vođenje dokumentacije i web aplikacija,  digitalizacije i poboljšanje dostupnosti, kao i nezaobilazna tema pravilnika i standarda vođenja muzejske dokumetacije. Također, će vrlo biti zanimljivo i predavanje kolegica sa HRT o njihovom načinu vođenja dokumetacije.

U okviru Skupa biti će organiziran i društveni program koji će uključivati posjet riječkim muzejima te svečanu večeru, a zadnji dan je planiran stručni izlet autobusom kroz Rijeku i Opatiju, te posjet Muzeju turizma u Opatiji.

Za sad je prijavljeno 58 sudionika iz 40 ustanova iz Hrvatske, a Skup je podržan i financiran od Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Sudjelovanje na Skupu je još uvijek moguće, pa Vas pozivamo da se prijavite i sudjelujete, a sve informacije o skupu kao i preliminarni program je moguće dobiti na stranicama Sekcije za dokumentaciju HMD http://www.hrmud.hr/dokumentaristi.