Svečano otvorenje Noći muzeja 2020 – Muzej za umjetnost i obrt, 31. siječnja, u 17:30

HRVATSKO MUZEJSKO DRUŠTVO

MUZEJ ZA UMJETNOST I OBRT

                                OTVORENJE NOĆI MUZEJA 2020. GODINE

                                            Hrvatsko muzejsko društvo i Muzej za umjetnost i obrt imaju čast pozvati Vas na otvorenje

                      15. NOĆI MUZEJA

                    u petak, 31. siječnja u 17.30 sati u Muzej za umjetnost i obrt,

                                      Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb.

Tema su ovogodišnje petnaeste po redu Noći muzeja velike obljetnice hrvatskih muzeja i stoga je važno obilježiti ovogodišnju manifestaciju dvjema velikim obljetnicama: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine.

Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri. Uspjeh Noći muzeja obilježen je kontinuiranim rastom publike iz godine u godinu. Na temelju brojnih anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te kvalitetne evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama, može se reći da je više od 5.000.000 posjetitelja pohodilo hrvatske muzeje proteklih 15 godina održavanja manifestacije Noć muzeja.

Posebno je vrijedna  činjenica da su se svojim programima u manifestaciju Noć muzeja, pored muzeja, uključile i druge kulturne ustanove, arhivi i knjižnice, knjižare i klubovi, kao i lokalne zajednice s programima na otvorenim gradskim prostorima.

Ovogodišnja Noć muzeja održat će se u petak, 31. siječnja od 18.00 sati do 01.00 sat poslije ponoći u više od 200 muzeja, galerija, ustanova, udruga i klubova u više od 110 hrvatskih gradova, općina i mjesta.

Radujemo se Vašem dolasku na otvorenje!

Poziv na otvorenje preuzmite ovdje.

                                                             Za Noć muzeja:

 Voditeljice manifestacije                                                                                 Predsjednica HMD-a

Vesna Jurić Bulatović                                                                                                  Vlasta Krklec

Dubravka Osrečki Jakelić

 

Potvrde dolaska na otvorenje:

Sunčica Nagradić Habus, tajnica HMD-a

e-mail: nocmuzeja@hrmud.hr , tajnica@hrmud.hr

 

 

 

 

 

 

 NEXT EVENT:
11. skup muzejskih pedagoga Hrvatske
23.09.2020
Šibenik