25. Edukativna muzejska akcija – Ljubav

25. EDUKATIVNA MUZEJSKA AKCIJA 

POZIV 

Hrvatsko muzejsko društvo,

Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju

poziva Vas na sudjelovanje u

25. Edukativnoj muzejskoj akciji

povodom Međunarodnog dana muzeja

pod nazivom

LJUBAV

od 18. travnja do 18. svibnja 2020.

25.  Edukativnu muzejsku akciju povodom Međunarodnog dana muzeja obilježiti će ljubav.

Kad kažemo LJUBAV, a mislimo na to kako ju prenijeti u priče iz muzeja – iz naših depoa, stolova, ladica i sefova… Pomislimo kako je valjda upravo ljubav bila prvi osjećaj u naših dalekih predaka kojima se svakodnevno bavimo. Prvi, onaj pravi plač, zasigurno je izazvao osjećaj zvan – LJUBAV. Od tada pa do danas upravo je ljubav ono što pokreće svijet u koliko tolikoj ravnoteži. Zamislite da ljubavi nije – što bi od nas do danas bilo. Ljubav kao protuteža zla. Ljubav majčina. Ljubav kad se u nama leptirići uznemire. Ljubav prema bližnjemu. Ljubav prema nebeskom, ali i svjetovnom. Ili, kako ono jedan pjesnik kaže – „ o kako tužnih ljubavi ima, ovaj svijet je ispunjen njima.“ Ali, naravno, prepun je i sretnih. Da ih ne nabrajamo sve – mogu biti svakakve. Poigrajmo se s ljubavlju, budimo ljubav i prikažimo naš doživljaj ljubavi u našoj EMA – i za 2020. godinu.

Upravo je ljubav na razne načine prikazana na mnogim kulturno-povijesnim, kako pokretnim tako i ponegdje nepokretnim spomenicima. Zavirimo u depoe i iz njih svečano izvadimo LJUBAV. Neka nas ljubav ponese od 18. travnja 2020. godine  pa sve do 18. svibnja 2020. godine kada ćemo ljubav zaokružiti na završnoj svečanosti u Šibeniku u Muzeju grada Šibenika koju organizira ovogodišnji domaćin. Kao i svake godine za sudionike programa biti će otisnuta bogata programska knjižica s kuponima, plakati i prigodni dodatni materijali i darovi. Rok za prijavu Vaših programa je ponedjeljak, 09. ožujka 2020.godine na e-mail adresu pedagozihmd@hrmud.hr a rok za plaćanje refundacije je petak, 03. travnja 2020. godine.  Za sva pitanja vezana uz 25. Edukativnu muzejsku akciju možete nas kontaktirati na e-mail pedagozihmd@hrmd.hr ili broj telefona 091 583 8847 (Ivana Vučinović ). Za ispostavljanje e-računa za uplatu refundacije u iznosu od 300,00 kn (uključuje deset knjižica i dva plakata) kontaktirajte tajnicu Društva na e-mail: tajnica@hrmud.hr

Podsjećamo Vas da je, prema pravilima Akcije, knjižica (po cijeni od 10 kn) važeća ulaznica za vrijeme trajanja Akcije i ona vlasniku knjižice (djeci, učenicima, studentima) omogućuje besplatan ulaz u sve ustanove koje sudjeluju u Akciji, kao i najavljene programe u sklopu Akcije. Također, pozivamo Vas da u svojim ustanovama obilježite Međunarodni dan muzeja dodatnim programima, vodstvima, radionicama, koncertima ili produženim radnim vremenom, a kao i do sada, svim posjetiteljima taj dan omogućite besplatan ulaz, bez obzira na njihovu dob ili kupnju knjižice EMA-e.

Želimo svim sudionicima 25. Edukativne muzejske akcije puno ljubavi i zabave!

Obrazac prijave sudjelovanja preuzmite ovdje.

Obrazac izvješća preuzmite ovdje.

S poštovanjem,

Voditelj 25. EMA-e :mr. sc. Željko Krnčević, muzejski savjetnik

Koordinatorica Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a: Jelena Hotko, prof., viša muzejska pedagoginja

Predsjednica Hrvatskog muzejskog društva: mr. sc. Vlasta Krklec, muzejska savjetnica