Održana konferencija za medije povodom 27. EMA-e

U ponedjeljak 25. travnja održana je konferencija za medije povodom održavanja 27. Edukativne muzejske akcije. Konferencija za medije održana je u Kabinetu Nikole Tesle Tehničkog muzeja u Zagrebu te su joj uz predstavnike medija prisustvovali i kolege muzejski pedagozi koji su imali priliku predstaviti svoje programe.

U ime Hrvatskog muzejskog društva, organizatora manifestacije okupljene je pozdravila predsjednica Društva Vlasta Krklec, koja je naglasila dugovječnost akcije kao jedne od najdugovječnijih muzejskih manifestacija, koja uspješno ide 27. godinu za redom. U ime gradonačelnika Grada Zagreba, vjernog financijera manifestacije svoju potporu Akciji dala je Mirna Rudan Lisak iz Gradskog ureda za kulturu.

Ovogodišnje voditeljice Akcije iz Muzeja cetinske krajine, Darija Domazet i Anđela Vrca otkrile su inspiraciju za ovogodišnju temu – Ples. Novina je i digitalna sfera ovogodišnje EMA-e koja se odvija na internet platformi Muzea.hr, gdje sudionici imaju prilike postaviti svoj sadržaj.

Za kraj konferencije svoj program predstavile su muzejske pedagoginje Tehničkog muzeja Nikola Tesla Katarina Ivanišin Kardum i Iva Novak iz Muzeja za umjetnost i obrt, koji ove godine zajednički sudjeluju u Akciji.