12. susreti Sekcije restauratora i preparatora HMD-a POZIV

mini baner

Poštovane kolegice i kolege,

sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će

12. susreti Sekcije restauratora i preparatora 

Hrvatskog muzejskog društva

biti održani u

GRADSKOM MUZEJU VINKOVCI

u Vinkovcima

13. – 15. svibnja 2020. godine

Sekcija restauratora i preparatora Hrvatskog muzejskog društva nastavlja svoj rad dvanaestu godinu. Susreti će se ove godine održati u Vinkovcima, u gradu koji s ponosom nosi naziv najstarijega europskoga naselja. Domaćin i suorganizator 12. susreta Sekcije je Gradski muzej Vinkovci, o čijem smo Konzervatorsko-restauratorskom odjelu imali prilike čuti na prijašnjem skupu. Uz poznati nalaz posude čiji se ukrasi tumače kao prikaz Oriona, najstarijeg indoeuropskog kalendara, u Vinkovcima su u posljednjih nekoliko godina pronađeni arheološki nalazi od izuzetnog značaja s kojima ćemo se upoznati na ovogodišnjim Susretima.

 

Kao i svake prethodne godine i sada će program biti bogat. Stoga smo potaknuti Vašim sugestijama i ove godine organizirali zajednički prijevoz kako bi kolege iz različitih dijelova Hrvatske mogli lakše sudjelovati na Susretima. Zbog udaljenosti smo proširili trajanje Susreta na tri dana, kako bi smo program mogli započeti odmorni, u jutarnjem terminu.

 

Prvi dan rezerviran je za put, u poslijepodnevnim satima kreće se organiziranim prijevozom iz Zagreba, a po dolasku u Vinkovce slijedi smještaj i večernje druženje.

 

Drugi dan Susreti će se održavati na dvije lokacije. Ujutro je planirano otvorenje Susreta i IZLOŽBE postera s prikazima radova muzejskih restauratora i preparatora u prostoru Galerije Gradskog muzeja Vinkovci. Kao i prethodnih godina izabrat ćemo Naj poster ovogodišnjih Susreta. PREDAVANJA čija je ovogodišnja tema “Konzervatorsko-restauratorski zahvat veći od čovjeka – Izazovi izvan uobičajenih okvira laboratorija” održat će se u prostorima Gradskog muzeja Vinkovci. Predavanja će održati kolege iz muzejskih i srodnih institucija. Slijedi aktualna četvrt te razgledavanje Muzeja. U kasnim poslijepodnevnim satima organizirano je vodstvo po Vinkovcima te zajednička večera.

 

Treći je dan rezerviran za zanimljiv stručni izlet. Program će sadržavati i nekoliko iznenađenja, pa nemojte propustiti sudjelovanje na skupu i druženje.Susrete prati PUBLIKACIJA u kojoj će biti objavljeni prikazi posterskih izlaganja, predavanja te stručni radovi.

 

Ljubazno molimo sve zainteresirane muzejske djelatnike koji se bave zaštitom, konzerviranjem-restauriranjem ili drugim srodnim djelatnostima u muzejskoj struci da se za sudjelovanje prijave kolegici Slađani Latinović na e-mail restauratori@hrmud.hr do ponedjeljka 2. ožujka 2020. putem prijavnice.   Budući da se Susreti mogu ponositi izložbom i tiskanom publikacijom na sam dan održavanja, slijede važni datumi koji nam to omogućavaju:   ponedjeljak 2. ožujka

  • rok prijave sudjelovanja u 12. susretima Sekcije

Prijavnica je u prilogu, ispunjenu prijavnicu poslati na e-mail restauratori@hrmud.hr   ponedjeljak 28. ožujak

  • rok za slanje tekstova i fotografija za prikaz radova s postera, za slanje sažetaka predavanja i stručnih radova

Upute za objavu prikaza radova na posterima su u prilogu, kao i upute autorima predavanja i stručnih radova za objavu. Tekst i fotografije poslati na e-mail restauratori@hrmud.hr Prispjeli sažetci radova bit će proslijeđeni Uredništvu na korekture, a prispjele stručne radove Uredništvo šalje recenzentima na ocjenu. Recenzije su anonimne, a recenzenti komuniciraju s autorima preko Uredništva. Ako oni predlože izmjene, dopune i sl., kopije recenzija šalju se autoru na usvajanje.   ponedjeljak 4. svibnja

  • posljednji dan zaprimanja gotovih postera.

Upute za izradu postera su u prilogu, postere poslati na adresu Arheološki muzej u Zagrebu, Trg N.Š. Zrinskog 19. 10000 Zagreb s naznakom za Slađanu Latinović. Ako ste iz Zagreba iste možete ostaviti na porti Muzeja.     Nakon zaprimanja prijava 2. ožujka 2020. godine slijede informacije o smještaju i organiziranom prijevozu. Konačan program Susreta objavit ćemo do kraja ožujka.

 

Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte na e-mail restauratori@hrmud.hr

Veselimo se Vašem sudjelovanju.

 

mini baner

 

 

 

Preuzmite slijedeće dokumente:

1. Prijavnica za sudjelovanje na 12. susretima

 

2. Upute za izradu POSTERA 12. susreta

 

3. Upute sazetak POSTERSKIH IZLAGANJA u publikaciji 12. susreti

 

4. Upute za pisanje PREDAVANJA i STUCNIH CLANAKA za publikaciju 12. susreti

 

5. POZIV 12. susreti Sekcije restauratora i preparatora HMD